עבור סעיף ב עם נוסחת ההחלקה
אני לא הבנתי למה יצא שהתוחלת של איקס היא 1/p אם התוחלת של x בהנתן Y היא y (שהוא פרמטר קבוע)
אז למה התוחלת של איקס היא לא הפרמטר y?
עבור סעיף ב עם נוסחת ההחלקה
אני לא הבנתי למה יצא שהתוחלת של איקס היא 1/p אם התוחלת של x בהנתן Y היא y (שהוא פרמטר קבוע)
אז למה התוחלת של איקס היא לא הפרמטר y?
שלום אביטל, שאלה מצוינת.
התוחלת של X|Y שווה ל- Y לפי נתוני השאלה. שימי-לב, בואי נרשום את זה בצורה מפורשת: E[X|Y]=Y, כלומר התוחלת שווה למ"מ Y, ולא לקבוע Y=y.
אבל אפשר לשאול:
הרי כאשר מחשבים תוחלת אמורים להגיע למספר בסוף, כלומר לתוצאה מספרית, לא למשתנה מקרי. וזה נכון, אבל כאן בעצם אנחנו שואלים שאלה אחרת, אנחנו שואלים:
מהי התוחלת של המ"מ X|Y?
והתשובה: זוהי פונקציה של המ"מ Y. לכן אנחנו מצפים לקבל שתוצאת התוחלת תהיה תלויה במ"מ Y!
ולכן כאשר מחשבים את E[X|Y] ומקבלים תוצאה שתלויה ב- Y, זה לא מפתיע אותנו.
כעת קיבלנו כי E[X|Y]=Y ולכן לפי החלקה מקבלים: EX=E[E[X|Y]]=EY=1/p.
מקווה שמובן,
בע"ה תצליחי,
חן
היי חן תודה על התגובה אני רק רוצה לוודא שהבנתי
בעצם אני אומרת שהתוחלת של ההתנייה שווה לY (המ"מ) כי הלאמדה של X/Y=y היא y ובמקרה הזה תלוי בערך שה-Y מקבל? או שבכל מקרה אני אצפה שהתוחלת של ההתניה תיהיה פונקציה של Y בלי קשר לסוג ההתפלגות?
תודה מראש:)
הי אביטל,
שאלה טובה, התשובה היא שבכל מקרה נצפה שהתוחלת של ההתניה תיהיה פונקציה של Y בלי קשר לסוג ההתפלגות.
במקרה הזה באמת התוחלת של מ"מ פואסוני עם פרמטר למדא היא פשוט למדא, כלומר Y במקרה שלנו, אבל למשל אם הייתי מחליף את זה למ"מ מעריכי עם פרמטר למדא (כלומר פרמטר Y=y במקרה של המ"מ המותנה), אז התוחלת שלו היא 1 חלקי למדא, ואז היינו מקבלים 1 חלקי Y.
כלומר מכיוון שזאת תוחלת של מ"מ מותנה ב- Y אנחנו מצפים לתוצאה שתלויה ב- Y.
מקווה שמובן,
אם לא תמשיכי לשאול עד שיהיה מובן, אני פה.