חדש בסטאדיס! חוגי העשרה בספרדית לדוברי מתמטיקה. לחצו כאן
חזור

חוברת ההוכחות

היי, אני לא מצליח להבין איפה נמצאת חוברת ההוכחות, אשמח להדרכה איפה למצוא אותהinnocent

תגובות

הי ניר,

במפגש השני של המרתון המצולם (הפק"ל), כשפותחים את חלונית הנגן מצד שמאל למטה יש שני כפתורים כחולים: "חוברת תרגילים" ו- "תקציר שיעור".

את חוברת ההוכחות תמצא בכפתור "תקציר שיעור".

אם כבר שאלת, אז כמה דגשים לגבי הוכחות בבחינה:

1) מרצים אוהבים לראות את ההוכחות שלהם בבחינה, כפי שהם לימדו אותה בכיתה. אומנם כל ההוכחות בחוברת ההוכחות שלי הן כמובן מדויקות ומבוססות על ספרי הלימוד של הקורס, אבל ייתכן והן מנוסחות בדרך קצת שונה מזו שהמרצה ניסח בכיתה, ולכן קח את זה בחשבון כאשר אתה משנן. תמיד עדיף לשנן את ההוכחות כפי שהמרצה ניסח אותן על הלוח בכיתה.

2) שים-לב לשנן כל יום הוכחות. זאת-אומרת תקדיש בלו"ז הלמידה שלך לקראת המבחן כל יום זמן מסוים לשינון הוכחות (למשל בימים הראשונים שעתיים ובהמשך שעה כל יום). הסיבה היא שמדובר "בנקודות חינם".

למשל הנה שאלה לדוגמא בבחינה: 

סעיף א' - צטט את משפט לגרנז' (5 נקודות).

סעיף ב' - הוכח את משפט לגרנז' (15 נקודות)

אם עשית עבודה טובה ושיננת היטב את כל ההוכחות, יש לך 20 נקודות בכיס תוך 10 דקות בערך, שזה יפה.

3) מבחן לעולם לא פותרים כרונולוגית אלא אסטרטגית - כלומר לא לגשת באופן כרונולוגי לשאלה הראשונה ואז לשנייה ואז לשלישית וכן הלאה, כי יכול להיות שהשאלה הקשה ביותר במבחן היא שאלה מספר 1, ואז יצא שביזבזת חצי זמן בחינה על השאלה הזאת. לכן תמיד זוכרים שהמטרה היא לאסוף כמה שיותר נקודות, ובשביל זה כדאי מאוד להתחיל מהשאלות הקלות לנו יותר ובנושאים שאנחנו חזקים בהם יותר. ובפרט לגבי שינון משפטים והוכחות, אם עשיתי עבודה טובה ושיננתי היטב - אז דבר ראשון בבחינה הייתי מחפש את שאלת ההוכחה, פותר אותה תוך כמה דקות (אוסף לא מעט נקודות חשובות לכיס) ורק אז ממשיך בבחינה.

4) שים-לב שבדיקת הוכחות היא קפדנית, כי הוכחה צריכה להיות מנוסחת בדיוק מוחלט. מספיק שלא דייקת קצת בהוכחה ומורידים הרבה נקודות. ולכן כאשר אתה משנן הוכחות, לא לשנן "בערך" או "פחות או יותר", אלא לשנן כמו תוכי (ורצוי גם להבין את מה שאתה משנן, שלא כמו תוכי). במילים אחרות, בדיוק כפי שהמרצה ניסח את ההוכחה בכיתה, כך גם תנסח אותה אתה בבחינה - מילה במילה.

5) חשוב לא רק לשנן את ההוכחות אלא גם להבין אותן, מכיוון שבהחלט יכולה להופיע בבחינה שאלה "מבוססת הוכחה", כזאת שבעצם מכילה הוכחה שלמה למשפט שלמדת, רק בהקשר מסוים של השאלה. לכן צריך לדעת לזהות את השאלות האלו, ולהבין שבעצם מדובר בשאלת הוכחה.

טוב זהו, מה אפשר לומר אתה מסכן רק שאלת איפה למצוא איזה חוברת ואני נפלתי עליך עם חפירה שלמה על הוכחות :)

בע"ה תצליח,

חן.

מ.ש.ל