מרוכבות א'

שלום,

רציתי לשאול בפרק של ענפים וטורים בהקלטה של קיום ענפים חלק 2 רשום בסעיף ג' עבור התחום החסר שבו השתמשנו בהעתקת מביוס למציאת התחום האסור אבל ביצענו קפיצה עבור -i -> 0 -> i שעבורן קיבלנו קפיצות של 0 אל מינוס 1 ומשם לאינסוף אבל אמרנו שבהעתקה עצמה צריך לעשות את הקפיצות בכיוון אחד אז לא הסתדר לי לחלוטין על העניין של הקפיצה ממינוס 1 אל אינסוף כשרשמנו את התחום בתור 0 עד מינוס אינסוף...

יכול להיות שלא כל כך הבנתי נכון את השיטה עצמה על משחק הקפיצות בגלל שעשינו דברים שהסתדרו מטבען באופן חד כיווני..?

תגובות

שלום הנרי!!

הבנת את משחק הקפיצות בצורה מעולה. רק אעיר משהו שלא יהיה ספק-במרוכבות כאשא אנחנו אומרים אינסוף אנחנו מתכוונים לנקודה במישור "מאוד רחוקה" אבל באותה מידה שאמרתי אינסוף זה יכול להיות "מינוס אינסוף" או "אינסוף כפול איי" וכו, זה למה במביסו שאני יודע מראש שנקודה מעבירה אותי למשהו עם אינסוף אני תמיד ארצה שבהיא תהיה הנקודה האחרונה בהצבה שלי. יש משהו לא חשוב למבחן שנקרא הספירה של רימן שהיא אומרת שיש אינוסף יחיד במרוכבות שהוא כולל את כל סוגי היאנסופים ביחד כי אחרי הכל אינסוף כפול מספר מרוכב נגיד הוא חסר סימן כי מספרים מרוכבים הם אל חיוביים או שלילייםץ משחק הקפיצות נשאר כמו שהוא- פשוט הקפיצה האחרונה היא ל"נקודה מאוד רחוקה" . אין הכרח שזה יהיה אינסוף במובן החיובי שאנחנו חושבים עליו זה כיול להיות מינוס אינסבוף או אינסוף למעלה למטה ימינה שמאלה, אבל בגלל שאנחנו יודעים שמביוס חייב לשלוח אותי בהכרח לישר פה כי מביוס תמיד מעביר ישירם למעגל או לישר, אני יודע שהוא שולח אותי לישר ואני שומר על כוון הקפיצה והאינסוף שאני בוחר הוא פשוט ממשיך עם מגמת הקפיצה של ההצבה המקורית. 

כלומר בשאלה שלך אנחנו קופצים ל "מינוס אינסוף" ולא ל"אינסוף חיובי" באופו כזה אנחנו שומרים על אותו כוון קפיצות כמו בהצבה המקורית

אתה תמיד תדע איזה אינסוף לקחת כי אינסוך מבחינתוזה פשוט נקודה מאוד רחוקה שלעולם לר נגיע עליהף אבל אני חייב לצייר ישר אז אני אדע לאיפה להמשיך אותו לנצח, זה למה הכי נוח להשאיר את ההצבה של הנקודה שמביאה לי אינסוף בתור הנקודה האחרונה

כאן אתה ממשיך ל "מינוס אינסוף" 

מעולה שהתחלת עם הצפייה של הפקל, באמת שכל מחשבה וכל חלום של סגל הקורס מכוסים בפקל ואם תסיים את כולו בלי לחפץ אני משוכנע תקבל ציון מפחיד במבחן. תגיד לי בבקשה אם הבנת ולכל דבר אני פה תותח!

שיהיה סוף שבוע מצויין