היי דור! צרפתי לך תמונה. כמו שאני אומר לכולם- בזמן שנשאר הכי חשוב להתמסר לאמונה של הפקל ולהפנים אותו לעומק , כמו גם לנוח בערבים כדי להגיע הכי ערניים במבחן ולא לאבד נקודות בחלק הטכני.
מצרף לך פתרון לשאלה ששאלת. באמת יש לנו מלא קטבים שהם בעיות זה למעשה N קטבים. אז באמת אין מצב שנפרק מכנה לסוגריים או דברים כאלה אבל תמיד יש לנו לופיטל כמו שקורה בפרל בכמה תרגילים בפרק על שארית, במיוחד בתרגיל החשוב ההוא עם קוטגנס בסרטון הראשון בפרק השארית. אם יש לנו N קטבים , אנחנו נסתכל על קוטב שרירותי ונגלה לעצמנו בצד מה התרומה שלו כי אין סיכוי שנחשב אחד אחד אנחנו מחשבים עבור קוטב כללי. ואז בלופיטל דברים מצמטמצים ובאמת מגלים שהתרומה של קוטב שרירותי היא קבועה! אבל יש לנו N קבועים כאלה כי זה סכום של אותו קבוע N פעמים. אז לסיכום באמת לא לפחד אם אתה רואה תרגיל כזה, מה שעשינו שיש לנו פה N קטבים מסדר ראשון לפי הההאאאאעעAAAAשיטה ואני לוקח לעצמי מישהו כללי בצד ורואה מה קורה איתו ומסתבר שהתרומה שלו יוצאת קבועה. הטריק של לופיטל חשוב ואני גם עושה אותו בתרגיל החשוב של קוטגנס בפרר של משפט השארית סרטון ראשון. מקווה שהסתדר לך-
לכל דבר תרגיש יותר מחופשי!
פוש אחרון וזה מאחורייך ,
אלחנדרו