שבוע טוב באנה!
כמה דברים חשובים למבחן בנוסף לשאלה ששאלת-
קודם כל אם אתה שואל על התמרת Z זה אומר שסיימת לצפות בכל הפקל כי זה הפרק האחרון , כל הכבוד! כמו שאני אומר לכולם חשוב לזכור שהכי חשוב זה לשלוט בכל הפקל 100% מעבר לרק לסיים אותו ושאתה מוודא שזוכר אותו מושלם עם כל הטריקים, בלי לדלג על כלום. זה הכי קריטי למבחן.
מנסיון שלי והכרות עם צוות הקורס, אם תהיה התמרת Z במבחן, המקרה הכי "מעניין" שיופיע במבחן הקרוב בסמסטר הזה זה משוואה רקורסיבית עם פולינום ממעלה שלישית במכנה כמו שעשינו בפקל. פשוט לוודא שאתה יודע לפתור משוואה רקורסיבית בדיוק כמו בפקל כי זה שמביאים במבחן אם שיש התמרת Z, לפתןר משוואה רקורסיבית.
אני מכיר גם את השאלה ששאלת עכשיו-אל תתרגש ממנה זה כמו משחק של "בובות רוסיות"(הבובות האלה שאתה פותח אותן ויוצאת בובה יותר קטנה וכו) , בעזרת ההדרכה(שאגב במבחנים הן לא תמיד עוזרות ובפקל פותרים לפעמים הרבה יותר אלגנטי ופורמלי), שלב ראשון בסך הכל זה לכתוב את המשוואה של A_n, בדיוק כמו בפקל, עם הכתיב של הדלתא אתה זוכר זה שקול. אחרי זה כל מה שעשו זה לפתוח סוגריים ובכוח להעביר אגפים עם מוטיבציה להגדיר b_n ואז אחרי שעשו את זה זה ממש משוואה רקורסיבית רגילה קלה , מוצאים את b_n בדיוק כמו בפקל, אבל אז המשחק של הבובות הרוסיות ממשיך אתה עובר לשלב הבא בהדרכה, לבובה יותר קטנה ובכוח מחלק בעצרת כדי לקבל את d_n ואז גם עבורו מקבלים משוואה קלה ולסיום בגלל שכל ההבדל בינו לבין הסדרה A המבוקשת זה עצרת, אז סיימנו.
אני מזמין אותך לכתוב לי בווצאף אם אתה רוצה שיהיה יותר נוח להעתמק ולהדריך ולהסביר בגלל המעברים, בכל מקרה השאלה הזאת זה רק לפתור משוואות רקורסיביות קלות אבל מה שמבלבל זה שצריך לפתור עבור כמה סדרות ולא רק A , קודם B,D כמו שהדריכו. עוד משהו- עלתה לאתר סדרה בשם החלום האמריקאי אקסטרים עם עוד שאלות בסגנון אמריקאי, תראה את זה.בכל מקרה אם תהיה התמרת Z במבחן זה יהיה ברמת סדרה יחידה A שהכי גרוע שיהיה זה מכנה ממעלה שלישית.
אלחנדרו