חדש בסטאדיס! חוגי העשרה בספרדית לדוברי מתמטיקה. לחצו כאן
חזור

אנליטיות באפס

ל

למה הפונקציה הרביעית (D) אנליטית באפס , W=0 זו נק' סינגולרית עיקרית לא (נק' בתוך המסילה ) ? 

תגובות

היי אסמא! קודם כל אני שמח לראות שלפי בפקל הבנת למה C נכון ולמה כל השאר לא נכון. לגבי D:

דווקא בגלל שזה עיקרי בלב כמו שאמרת, זה מרמז על לפתח לטור כמו בפרק על משפט השארית עם 4 החברים הכי טובים. מבחינתך באינטגרל W זה הנעלם ו-Z הוא סתם קבוע, רק אחרי בסוף חישוב האינטגרל את יכולה בכלל להתייחס ל-Z כנעלם אחרי חישוב האינטגרל. כדי לחשב את האינטגרך בגלל שהלב אמר עיקרית(אבל יכול להיות שאחרי חישוב האינטגרל לא יהיה קשר בכלל לעיקרית זה רק לצורך חישוב האינגטרל יש כאן שני נעלמים):

4 חברים הכי טוןבים טוריםת את מפתחת אקספוננט לטור וגם למטה יש טור גאומטרי כמובן לדאוג לתחום התכנסות בטור גאומטרי בפיתוח שזה ב-INTERIOR . 

ואז זה ממש דומה ל"מקרה מיוחד שימוש 3 משפט השארית" שאת רואה שיש לך כפל בין טור של מישהו לבין טור של מישהו. פותחת סוגריים ומה שחשוב כמו שם זה לראות מי המקדם של 1/W וזה יתן את התשובה של האינגטרל, ואת מקבלת שם מספר קבוע כלומר בפרט אנליטי.

אם רוצה תמונה של זה, בבקשה תכתבי לי בווצאף, ואני שולח לך כתוב

בזמו שנשאר למחר-

לקחת קפה לשבת בסלון בנוח, להפנים את כל הטריקים מהפקל כמו סיפור בלי לדלג על כלום, אפילו להתחיל מחר במבחן כדי להתחמם עם כמה דברים טכניים , לא כדאי לדחות את כל הטכני לסוף המבחן כי זה יכול להוביל לטעויות חישוב.

אני ממש שמח לראות שהפקל עוזר לך אסמא כי הוא באמת מכיל 98% מהמחשבות שלהם, למי שרלוונטי למועד ב כבר יהיה 100% חחח. תמליצי לחברים ולבוא מחר אחרי שינה טובה וקפה אולמן סופר מגה חזק מנה כפולה, חבל לבזבז נקודות על חישובים טכניים אל תדחי אותם לסוף. גם אם את רואה שאלה תאורטית שבמבט ראשון תראה " מוזרה " , אחרי שתי דקות קריאה אני משוכנע שהאמונה והטריקים של הפקל תמיד יהיו והם רק מחכים שאת תפצחי אותם. הכל יהיה בסדר.

שיהיה מלא בהצלחה,

אלחנדרו

0548836927