חדש בסטאדיס! חוגי העשרה בספרדית לדוברי מתמטיקה. לחצו כאן
חזור

שאלת הוכח/הפרך

אנחנו יכולים להוכיח סעיף זה באמצעות ענפים, כי יוצא שהפונקציה F שווה לשורש Z שזו פונקציה רב ערכית, לכן כל ענף אנליטי שאנחנו בוחרים הוא יוצא מהראשית כלומר לא קיימת סביבה נקובה של Z=0 בה F אנליטית כי החריץ בהכרח יעבור בסביבה זו ? 

תגובות

אסמא אני פותר אותה שאלה בפקל תסתכלי הכל מופיע בפקל חחח

תראי את כל הפקל ולשנן כל סרטון לא לדלג על כלום

תראי גם את הסרטונים החדשים שהוספתי 6 סהכ חשוב. בכולם מופיע המילה "חדש".

אני פותר אותה בפקל עם פרק אפסים לאלופים

אין כאן רמז אמיתי לענפים, אבל אני מבין מה את אומרת, שכדי למצוא f כזו יש להעזר בפונקציית השורש המרוכב, אבל לכל לייזר שנבחר בהכרח הוא לא אנליטי בסביבה נקובה של אפס קטנה כרצוננו לכן אנליטית

כל הכבוד על המחשבה. בפקל אני פותר עם אפסים לאלופים כי כל השאלה מרמזת שקורה משהו פיקנטי באפס אז חייבים לחוקר מה קורה שם

ויש התאפסות, כדי לראות את כל הפומרליסטיה לראות שוב בפקל אני פותר אותה שאלה שם.

שמחתי ממש לעזור

היי, השאלה הכי קרובה שראיתי בפקל  היא הפרכה של f אנליטית ב-z=0 כך ש- f^4=z, אבל בשאלה פה כתוב שהיא אנליטית בסביבה נקובה, כלומר שהיא לא אנליטית ב-z=0 (נראה לי?)
אז חשבתי אולי אפשר לעשות הרחבה אנליטית אבל אז זה לא אומר שההפרכה היא רק לפונקציה המורחבת ולא בהכרח לפונקציה המקורית?

אסמא תראי שוב את השאלה, אני אומר בסוף השאלה מה היה קורה אם היו אומרים סביבה נקובה במקום סביבה רגילה . תרגיל חשוב מאוד. אני ממש מסביר בסוף השאלה מה היו אומירם אם היו אומרים נקובה ומסביר את הטריק עם הרחבה אנליטי

בסרטון אני פותר עבור סביבה רגילה אבל אז בסוף אני מספר מה היה קורה אם במבחן היה כתוב סביבה נקובה אחרי שכבר פתרתי הכל

ואכן אפשר לעשות הרחבה אנליטית כל הכבוד אלופה!!

זה בדיוק מה שאני מראה בסרטון כי הגבול קיים באפס אז תמיד אפשר הרחבה אנליטית זה כמו פונקציה SINZ/Z  גבול קיים אז אפשר לאחר הרחבה אנליטית להתייחס אליה גם באפס כאנליטית בשאלה תאורטית כל הכבוד ששמת לב לזה

אכן עושים פה הרחבה אנליטית אבל ההפרכה תקפה להכל , כי כל הכוח בהרחבה אנליטית זה שאנחנו מתייחסים לפונקציה המורחבת כאילו היא הםונקציה הרגילה כלומר מבחינה מתמטית הן זהות לחלוטין. חוץ מבתרגילים שאומרים לסווג סנגולרית ואז פשוט אומרים סנגורלית סליקה שם. אבל זה כל הרעיון-סליקה היא לא באמת בעיה בפועל וכאש עושים הרחבה אנליטית אפשר תמיד לעבוד עם הפונקציה המורחבת

אפילו בפרק על משפט ליוביל פתרתי שאלה פתוחה שאני ממש מוצא פונקציה אבל אמרו להוכיח שהיא שלמה 20 נקודות בסוף השאלה ואני מצדיק שהיא שלמה ע"י זה שניתן לבצע הרחבה אנליטית

כל הכבוד לך ששמת לב לפרטים הקטנים, בימים שנשארו להפנים את כל הפקל ובעיקר לבוא אחרי מנוחה גם למבחן כדי להצליח את החלקים הטכניים להתחיל עם משהו טכני זה טוב כדי להתחמם במבחן לא להשאיר את כל הטכני לסוף כדי למנוע טעויות חישוב

וגם נגה כל הכבוד עכשיו ראתי שההודעה השנייה שלך

אוקי תודה (: