חדש בסטאדיס! חוגי העשרה בספרדית לדוברי מתמטיקה. לחצו כאן
חזור

פונקציות מורכבות - טיפ האפסים שאלה נוספת ממבחן

היי, יכול להסביר בבקשה למה ריבוי האפסים של f^4 תמיד יהיה גדול יותר מהריבוי של f^3?

תגובות

כמובן נגה!!

אגב למועד א אני אעשה את כל המאמצים לעדכן קצת חדשים תוססים הלילה לילה חצי לבן אולי חח, אבקש מהם שיעדכנו מחר במהרה. בכל מקרה גם הפקל עכשיו אם את שולטת בכולו הוא פשוט מושלם אבל אני משוגע שזה קשור למרוכבות ולא מוכן להתפשר ורוצה לפחות לצרף באופן מפוזר בפקל עוד כמה דברים נקודתיים כמו שאמרתי לך בווצאף. עניין של 5-9 שאלות רק בקטנה.  מקווה שהם יעלו את זה מהר באתר. לא לדלג על שום סרטון ברצינות היה סמסטר ב-2024 נראה  לי באביב אם אני זוכר נכון ממש לפני שנה ששמו שאלה אפילו על מוררה שזה נחשב שולי 20 נקודות ודברתי על מוררה בפקל בדיוק על זה חצי שעה בסרטון ייחודי. בכל מקרה ברור שלכל שאלה שרק תרצי ואת מחפשת אליה אינטואציה עם האמונה  של הפקל ופתרון מלא ,אני תמיד פה לעזור . 

בבקשה לראות את כל הפקל כל סרטון לא כולל הפרקים של פורייה ו-Z כמובן, כל הכבוד שאת כבר בפרק 4 את בדרך הנכונה . בסיום הפקל לקרוא כל מה שעשית כמו ספר ולהיות בטוחה שאת שולטת בהכל. בפרק על שארית כן לראות תרגיל שאני מזכיר את המילה פורייה חשוב מאוד זה מקרה מיוחד שימוש 2 שארית זה כן לראות ואין באמת קשר לפורייה.

בהקשר לשאלה שלך עכשיו- אנחנו יכולים להגיד דבר כזה:

אם נגיד אנחנו יודעים של-F יש ריבוי M שזה מספר טבעי גדול או שווה לאחד אז זה אומר:

, f^3=f*f*f

f^4=f*f*f*f

אז מכפלת ריבויים אני יודע ריבוי כולל לפי סכום ריבויים אז ריבוי של f^3 יהיה 3M , ריבוי של f^4 יהיה 4M אז ברור הוא מנצח אותו.

הסבר אחר שיותר קשור לדרך שפתרתי בסרטון:

f^4=f^3*f

לכולם יש ריבוי כלשהו כי אם f  מתאפסת אז גם לחזקות שלה חייב להיות ריבוי כלשהו נגיד ל- f  יש ריבוי M,  אבל לפי הקשר בין שלושת הפונקציות שהרגע רשמתי בשוויון הריבוי של f^4  נתון ע"י ריבוי של f^3 פלוס הריבוי של f  כלומר הוספנו תוספת חיובית לריבוי של f^3 כדי שבכלל נהיה שווים לריבוי של f^4 אז הריבוי שלו חייב לנצח במוזניים.

מלא בהצלחה, ותהיי בקשר עבור כל בעיה מרוכבת שתצוץ ,

ערב טוב,

אלחנדרו.

אאאה כן הגיוני, חחח תודה רבה (: