חדש בסטאדיס! חוגי העשרה בספרדית לדוברי מתמטיקה. לחצו כאן
חזור

שאלה עם נוסחת המקדמים של קושי

היי אלחנדרו

תמיד בשאלות כאלו (הוכיחו כי f פולינום ממעלה מסוימת) בפרק על קושי הנחנו כי קיים פיתוח לטור סביב אפס ברדיוס r והשתמשנו בנוסחת המקדמים.
נתקלתי בשאלה הזאת עם אותו רעיון, אבל למה לקחו עיגול עם מרכז Z0 ורדיוס כזה? האם זה נכון לפתור סביב Z=0 ורדיוס r > R ?

תודה!

תגובות

אענה לך את האמת הכנה סארה- הם רצו להוכיח את הטענה בדרך אחרת ממני שמתבססת על הכוח של קושי ביחד עם הערכה אבל באופן אחר. מיותר לציין שהם סבכו את זה הרבה יותר ממני חח, כמובן שבמבחן את פותרת כמו הפקל. חשוב לי בהקשר אחר להגיד שאני גם עושה בפקל תרגילים ששם אנחנו ממש חייבים לפתח סביב נקודה אחרת שהיא לא אפס ואני פותר כאלה בפקל, אבל לא בשביל הכיף, אלא כי במה שאני מראה בפקל שם ממש היינו חייבים. תראי בבקשה את כל הסרטונים של קושי ביחד עם הערכה, אפילו באחד התרגילים שם אני ממש פותר עם נגזרת כי זה היה יותר נוח ולא עם מקדם טור טיילור. גם יש לי תרגיל אחר בפרק חלום אמריקאי שאני מפתח סביב נקודה אחרת שהיא לא אפס כי הייתי חייב בגלל העלילה של התרגיל. זה בדיוק אותו רעיון. בתרגיל הספציפי ששאלת אין שום סיבה בעולם לפתור בדרך המוצעת בפתרון הרשמי. את יכולה בשמחה להיות רגועה לקחת תה, ולהיות בטוחה שהפתרון של הפקל בתרגיל ששלחת הוא הרבה יותר אלגנטי , פורמלי ואנושי. למרות זאת, את רואה את הדמיון בין הדרכים הם רצו להוכיח בעזרת נגזרות פה כמו שאני עושה באחד התרגילים האחרונים בקושי ביחד עם הערכה אבל הם סתם עשו את זה בכוח פה למרות שלא היינו חייבים. בסוף הכל "אותו דבר" , זה רק איך אנחנו רוצים לספר את הסיפור הקסום ושאת תראי לכל העולם שאת אלופה בשילוב המנצח של קושי ביחד עם הערכה- אחד הטריקים הכי חשובים ופופולריים בקורס. 

אפילו קחי כל תרגיל שעשינו בפקל נגיד כל תרגיל היו תחומים כמו |Z-1ֻ| גדול משלוש דברים כאלה ששם הפונקציה אנליטית אז היינו עושים בתרגילים פיתוח סביב Z=1 כי מרכז התחום ופשוט בוחרים מסילה |Z-1ֻֻ|=R במקום מה שאנחנו רגילים ואין באמת הבדל.

עוד משהו- אם את בקבוצת ווצאף של הקורס ,פרסמתי שם פקל פרונטלי. הבונוס שיש לפקל הפרונלטי יהיה שתהיה לך הזדמנות להחשף איך אנחנו מפעילים את כל הסלנגים גם על המבחנים הכי חדשים. במלא בסוף יולי את כל הניואנסים הקטנים הנוספים שלהם אני אצרף גם לפקל המוקלט לצורך השלמות, וכמובן שכל שאלה שיש לך על כל דבר או מבחן את תמיד מוזמנת לשאול בפורום ואני אענה. 

מקווה שעזרתי ומרגישה יותר טוב בנושא,

יום טוב ומרוכב, 

אלחנדרו

לסיכום-שתי הדרכים תקפות גם הפקל וגם הפתרון הרשמי אבל אני חושב שאת קבלת החלטה איזה דרך פומרלית מבין השניים את מעדיפה לפתרון התרגיל ששלחת