חדש בסטאדיס! חוגי העשרה בספרדית לדוברי מתמטיקה. לחצו כאן
חזור

סרטון החלום האמריקאי דקה 55

שלום 

בהרצאות למדנו את המשפט הזה (בהערה שתיים) אז התבלבלתי קצת כי לפי המשפט הסיבה היחידה שבגללה הטענה שבסרטון לא נכונה היא שיכול להיות שהפונקציה : 


f(z) = u + iv היא הפונקציה האנליטית (כי הסדר שבו מתקיים קושי רימן כן חשוב) ולא f(z) = v + iu כפי שכתוב בסרטון .


אז לא הבנתי למה u,v לא בהכרח דיפרנציביליות . 

תודה מראש 


תגובות

שלום אסמא!


בבקשה תצרפי לי את השאלה האמריקאית המדוייקת, אני יודע על מה את מדברת אבל אני רוצה לראות אותה במדוייק מולי , אני כרגע מחוץ לארץ אז אין לי גישה לסרטוני הקורס. אז לצרף לי את האמריקאית. תרשי לי להרגיע שהאמריקאית הספציפית ששאלת רק אותה זה כי רבייב לאורך השנים שיחק קצת עם ההגדרות שלו להרמונית צמודה. המשפט הוא שאם הפונקציה אלניטית בתחום D אז החלק הממשי שלה והחלק המדומה שלה הרמונייות בתחום D. אבל יש משפט ממש לא חשוב למבחן שהוא שהכוון ההפוך שהוא שאם U,V הרמוניות אבל לא נתון שזה תחום פשוט קשר אז אסור לנו להסיק מזה שהפונקציה Uּ+iV אנליטית. הכוון שאני מלמד בפקל שזה מה שבאמת חשוב למבחן, זה נכון לכל תחום D, והכוון ההפוך הלא חשוב שאני יכול להרכיב משתי הרמוניות פונקציה אנליטית Uּ+iV הוא רק תקף אם מראש התחום שמדברים עליו הוא פשוט קשר. מצבך מעולה אם כבר הגעת לפרק האחרון בפקל שהוא בעיקר בונוס חמוד כי הוא כולל סוג של סיכום של קצת מכל דבר וגם דברים מעניינים שתמיד כדאי לדעת, כמו האמריקאית שראית עם לחשב מקדם בעזרת קושי זה רמז לקושי וכו.


אלחנדרוsmile

מה שבאמת תפגשי במבחן בהקשר הרמוניות זה בדיוק מה שראית בפרק 5, אבל כמובן לשלוח לי את האמריקאית העדינה הזאת אם רוצה אני פה!

עוד משהו-הכי חשוב למבחן זה לשנן ולהפנים את כל הפקל. אם סיכמת אותו תקראי את כולו מחדש כמו ספר כל הטריקים שם כי יש הרבה מאודsmile

זה מהנסיוון שלי מה שעשו האנשים שקבלו 90+

מעולה, כן זה קשור להגדרה של הרמוניות צמודות, הכוונה הייתה לכתוב שם רק הרמוניות וזה היה כל הפואטנה שהכוון ההפוך לא נכון. בכל מקרה מהכרות עם רבייב זה משהו שהוא פחות מתעמק בו במבחנים, כמו שאמרתי מקודם קלאסי הרמוניות וקושי רימן זה כמו פרק 5(סמסטר קודם היה רפרונס שאלה אחד לאחד במבחן) וגם האמריקאית הזאת את ראית בכל העוצמה את השימוש בארבע הדיברות ומלא טריקים משם. הייתי צריך לכתוב בסעיף אחרון רק הרמוניות ולא צמודות. אל תתעכבי על זה, עשית עבודה נהדרת וכל הכבוד. 


אלחנדרו.