חדש בסטאדיס! חוגי העשרה בספרדית לדוברי מתמטיקה. לחצו כאן
חזור

פרק התמרת פורייה- סרטון 2

היי אלחנדרו מה שלומך?

בפרק על התמרת פורייה בסרטון 2 (הסרטון של השעה וחצי) בתרגיל 4 עם התמרה של sin(x) לא אמור להיות 1/2pi? לפי הנוסחא של ההתמרה?
אם כן, זה קצת משנה את התשובה סופית וגם עבור w=+-1 בתשובה הסופית היה צריך להכפיל גם בi נראה לי.

אשמח אם תוכל להעיף על זה מבט 

תודה רבה מראש!

תגובות

היי הודיהsmile,

כן בדוגמה של הסינוס לא כפלתי לפני האינטגרל באחד חלקי שתי פאי. הסיבה לזה זה כי התמרות פורייה כתלות בקונטצקט יש הרבה מצבים שמגדירים אותה בלי הקבוע לפני, למשל בעיבוד אותות או בקורס אותות ומערכות שתעשי בקרוב כי את תסיימי עם המבחן של התמרות בקרוב מאוד כמו אלופה. אבל כמובן במסגרת הקורס שאת עושה עכשיו תמיד תמיד ההגדרה שמשתמשים בה זה עם הקבוע אחד חלקי שתי פאי לפני, אז זה באמת אותה תשובה עד כדי חלוקה בשתי פאי אם זה היה במבחן ברגע האמת כמובן. אם כבר פתחת את הנושא, תרשי לי להארות לך פתרון משנה חיים שילווה אותך באמת למבחן בדרך נוספת סופר מגניבה שונה ממה שאני עושה בסרטון(למרות שבסרטון כמובן גם אפשר לפתור כמו שפתרתי שם). נכון יש את טבלת הקסם? הקסם היה שאני כופל באלכסון עד שאני מתאפס? זה עבד עם פולינומים כי פולינומים מתישהו הנגזרת שלהם מתאפסת, אבל הסוד האמיתי שיעזור לך ממש גם בתרגיל הזה וגם בכל מיני סעיפי א במבחן שיבקשו לחשב מקדמי טור פורייה 10 נקודות , זה להבין שטבלת הקסם כמו שסיפרתי לך היא רק ההתחלה של העלילה- האמת האבסוליטית שלה היא : נוכל לכפול באלכסון כמה שרק נרצה, וכשבא לי לעצור אני עושה אינטגרל של השורה. בפולינומים אינגרטל מסויים של אפס היה אפס אז זה לא מעניין אבל תראי את הטריק בתמונה אני מצרף כי אז זה אומר שטבלת הקסם שימושית במבחם גם למצבים של אקספונננט כמפול פונקציית סינוס או קוסינוס למשל . 

תמיד גם ברגע השימוש בטבלת הקסם להזהר עם המינוסים. באינטגרל של השורה בדוגמה תראי שיש לי פלוס מינוס מינוס אז סהכ פלוס!!

טבלת הקסם ממש עוזרת כאן כי אז זה יוצא כמו לפתור משוואה- האמונה הכללית של טבלת הקסם כמו שאמרתי זה מותר לנו לכפול באלכסון כמה שרק נרצה וביום שנרצה לעצור כל מה שצריך לעשות זה אינטגרל של השורה. ואז יוצא לנו משוואה של להעביר אגפים ולחלץ אינטגרל I.

מצרף לך פתרון של הכל כולל הנקודות המעניינות פלוס מינוס אחד.

בהצלחה אלופה!

YOU CAN DO IT

ALEJANDRO

עכשיו מעלה לך 2 תמונות של התרגיל וגם בתמונה השנייה טיפול במקרה של אומגה שווה אחד ובצורה זהה קורה עם מינוס אחד

טבלת הקסם רק תמיד לבדוק את עצמך עם המינוסים וזה הדבר הכי מדהים שיש בכל העולם. גם שאת עושה שרוצה לעצור את התהליך אינטגרל של השורה אותו הגיון עם המינוסים כמו באלכסון- באינטגרל של הושרה הכחולה היה לי פלוס הכי שמאלה בתא של D היה לי מינוס בתא של I היה לי פלוס סהכ פלוס וכופל שמאל כפול ימין ועושה אינגטרל בדיוק כמו בדוגמה בתמונהsmile תפתרי לעצמך אפילו בצד באותה דרך אינטגרל של 

exp(5x)*cos3x

תעשי את זה לעצמך עם טבלת הקסם כמו מה ששלחתי לך בתמונה שתהיי בטוחה שגם במצבים כאלה עדיין יש לך את הקסם ולא רק עם פולינומים בשילוב משהו אחר

טוב מצרף גם את זה אני לא יכול להתאפק

שוב שיהיה מלא בהצלחה ומקווה שעזרתיsmile

בדוגמה ששלחתי לך זה התמרת פורייה של פונקציה שהיא שווה לסינוס איקס בקטע אפס עד פאי ואפס בכל מקום אחר בעולם, יכול להיות בסרטון בחרתי להביא לכם דוגמה שם עם קוסינוס במקום סינוס ואם כן לא נורא יש לך עוד דוגמה טובה smile גם הראתי לך בה איך לטפל בנקודה המעניינת של אומגה שווה 1

אם בסרטון בחרתי לשים קוסינוס במקום סינוס ואת רוצה אשלח לך גם את זה כתוב, למרות שאני מאמין שהבנת את הקסם ואת הפואנטה.

תמשיכי לצפות בכל הכוח!

המבחן הזה חשוב גם לישון ולנוח עליו טוב כי שעייפים נותנים מתנות בחלקים הטכניים עדיף להספיק 90% ממה שרצית להספיק ולישון כל לילה שעה וחצי יותר מאשר להספיק 100% ממה שצריך ולבוא יותר עייפה למבחן. עדיין לא לדלג על שום סרטון מהפקל חח

לפי ההודעה שלך -כן בחרתי לשים סינוס איקס בסרטון וגם בדקתי אז לא משנה

שבוע מוצלח

אלחנדרו

אופציה אחרת במקום לחשב גבול בנקודה הבעייתית זה לחזור לאינטגרל המקורי ולחשב את המקרה המיוחד בנפרד שוב לחשב אינטגרל עם אומגה שווה 1 ואומגה שווה למינוס אחד בצד