חדש בסטאדיס! חוגי העשרה בספרדית לדוברי מתמטיקה. לחצו כאן
חזור

מרוכבות

היי 
למדנו בפק"ל שאם היה פונקציה כזאת אז הנקודה היא עיקרית בפרט באמיריקאי , אבל לא הבנתי למה בשאלה הזאת זה לא נכון 
אשמח להסבר אם אפשר 
תודה רבה.

תגובות

וגם הגבול בנקודה אינו קיים... 

היי! אכן זה מה שלמדנו חוץ ממקרה מיוחד שזה סנגולריות לא מבודדת!

תמיד הכל בקורס זה סנגולריות מבודדת חוץ ממקרה מיוחד שזה לא מבודד. יש דוגמה אחת שאני מביא בסרטונים על זה וזה מצב כזה:

אני מראה בסרטונים דוגמה סופר מיוחדת שבה יש במכנה sin(PI/z) שוב לא במונה ממש במכנה יש ביטוי מהצורה הזאת ואומר הערה שכאשר זה במכנה שם זה סנגולריות לא מבודדת כי קיימת סדרה של אינסוף נקודות לא סנגולריות שמתקרבות לאפס מהצורה אחד חלקי n  אז אם תראה את הדוגמה הזאת בסרטון זה בדיוק אותו רעיון ששם אמרתי שאפס ממש לא מסווגים בצורה סטנדרטית בקורס אלא אומרים שזה לא מבודד כי יש לי סדרה של בעיות ששואפת עליה , חצי,שלישי,רבע,חמישית,שישית,שביעית וכו שברים אחד חלקי N שמתקרבים לאפס שגם סנגולריות, הייתה דוגמה מיוחדת בפקל שזה הבאתי למרות שמאוד נדיר ואמרתי שזה לא ממש קריטי אבל כן היה לי חשוב להביא לכם את הדוגמה שזה במכנה  ובסרטון אמרתי במפורש שאפס לא סנגולרית עיקרית ובקורס אנחנו לא מסווגים אותה כי זה נמצא במכנה תעבור על הדוגמה הזאת בסרטון זה אותו דבר כמו פהsmile

מסכים שזאת אמריקאית טריקית אבל זה למה בסרטון הבאתי לך אפילו את הדוגמה המיוחדת עם SIN 1/Z במכנה

ושם אמרתי משהו על סנגולרית אפס שאנחנו לא מסווגים אותה בקורס כרגיל כי זה לא מבודד כאן זה מחליף תפקיד עם Z=1 אבל אותו קונצפט, תעבור על הדוגמה שאמרתי מהסרטון שתראה שזה בדיוק אותה מלכודתsmile אני משוכנע זה יסדר לך את זה כמובן אני מדבר בסרטון על סווג סנגולרית

אל תתרגש מהאמריקאית הזאת, זה אמריקאית שאני מרשה לך לטעות בה אבל חושב לי להגיד שגם אותה כיסיתי בפקל במקרה סופר נדיר עם הדוגמ שציינתי במכנה שם שאפס גם לא אמרנו שם רגיל בקורס סווג קלאסי, היה קאץ עם המבודדת שם בדוגמה בפקל אבל זה רק במקרים המיוחדים האלה במכנה שזה לא מבודד. שאתה רואה אחד חלקי סינוס של אחד חלקי Z או אחד חלקי קוסינוס של אחד חלקי Z או כמו פה אחד חלקי EXP של אחד חלקי Z, בהחלט אמריקאית טריקית אבל זה המלכודת הקטנה פה שזה נמצא במכנה ואתה הצלחת למצוא סדרה של בעיות אחרות ששואפת לבעיה שלנו זה למה זה נקרא "לא מבודד" כי אפשר להתקרב עליה כמה שנרצה כצרוננו כמו הפקל שהיה לי במכנה שם בעיה ב-0 וגם בעיות ב-1/N לכל N שלם אב הסדרה 1/N שאפה לאפס אז זה למה אמרנו שאפס לא מסווגים בקורס כרגיל כי לא מבודד זה אומר שיש סדרה של בעיות אחרות רגילות שמתקרבות עליו. בפקל לאפס התקרב 1/2,1/3,1/4,1/5.....

תחזור בבקשה על הדוגמה הזאת שזהה לזאת של המבחן מבחינת קונצפט, רק שזה לא מבודד החוקים הרגילים לא תקפים שים לב בסרטון של סווג אפס זה היחידי שאני לא אמרתי עליו שם בדוגמה הזאת של SINׁׂ(1/Z) במכנה Z=0 היה הדבר היחיד בכל הסרטון שאני לא אמרתי עליה "קוראים לך קוטב סליקה עיקרית" אמרתי שם "לא מסווגים רגיל זה לא מבודד"

באופן מפורש אני מדבר על הדוגמה מהפקל:

Zֶ^2-1/9

/

SIN(PI/Z)

או משהו בסגנון מאוד קרוב לזה

אולי בחרתי פונקציה אחרת במונה אבל זה היה משהו כזה במכנה היה סינוס בתרגיל אחר יהיה קוסינוס ובמבחן הזה היה EXP, זה דוגמה מפורסמת שהיה חשוב לי להביא אבל מאוד מאוד נדירה במבחן אבל טוב שכיסינו גם אותה בסרטון!

מקווה יותר טוב

בהצלחה במבחן תותח לקרוא את כל הפקל שוב ולא לדלג על שום דוגמהsmile עניתי למישהי גם על שאלה של טור לורן ששאלה שאתה גם שאלת פעם על טורים ממבחן היא שאלה

בהצלחה במבחן