מרוכבות א - הסבר לגבי מגמת מסילה

היי אלחנדרו, רציתי לדעת אם תוכל טיפה להרחיב כאן על סעיף ב' אני יודע שהוא אומנם מזערי אבל פשוט הנושא של מגמה שהובא כאן לשאלה פשוט לא מובן לי בכלל. תודה רבה ומעריך מאוד את התשובות שלך כאן בפורום זה עוזר ממש ! 

תגובות

אותו מבחן שאלה 2 אפשר לפתור עם האמונה של הפקל וגם שאלה 4 כנ"ל.שאלה 2 נראה לי עניתי גם פה בפורום לסטודנט אחר אבל באמת לא הכי קריטי למחר. פתרתי שם גם עם ההדרכה וגם עם האמונה של הפקל פתרון חלופי. המבחן הוא מחר ואני באמת הכי ממליץ אחרי השאלה הזאת לוודא שאתה חד על כל הפקל וכל הטריקים ולהשאיר מבחנים בצד, כמו גם לנוח בערב כדי לא להגיע עייף ולהביא להם מתנות בחלקים הטכניים. לעזוב אחרי זה את המבחנים והכי חשוב זה לקבל בטחון מהפקל כי באמת כל רעיון ממבחן מכוסה בו אבל עם פרוט רחב מאוד.

אם אני בודק מגמה , מה שעשינו זה לקחת שלוש נקודות בעולם של Z שהן במגמה חיובית כלומר נגד כוון השעון, 

ואז אני שומר על אותו סדא בדיקה בנקודות בעולם של W.

הסדר שאני בחרתי אני תמיד יוצא ממגמה חיובית הכי נוח:

Z=1/3

Z=-1/3+(2/3)i

Z=-1

בסדר הזה זה באמת מגמה חיובית כמו שמופיע בציורים כי הראשונה והאחרונה על הציר הממשי והנקודה האמצעית בחצי מישור עליון וגם על המעגל הנתון.

אחרי שהצבנו W=1/Z

הגענו לעולם חדש

W=3

W=ׁׂ-3/5-(6/5)i

W=-1

וכל ההבדל פה הוא שעכשיו הנקודה האמצעית היא בחצי מישור תחתון כלומר אם אנחנו מחברים את כל הנקודות מהראשונה עד האחרונה בטיול שלנו אנחנו הגענו לחיבור שהוא עם כוון השעון כלומר מגמה שלילית

לסיכום : תמיד הטיול שאנחנו יוצאים ממנו בעולם המקורי העולם של Z הוא מגמה חיובית , ואם בעולם החדש הטיול שלנו הוא מגמה חיובית אז זה התשובה הסופית מגמה חיובית ואם בעולם החדש הטיול שלנו הוא מגמה שלישית אז זה התשובה הסופית מגמה שלילית.

בגלל שיצאנו ממצב שבעולם המקורי של Z אנחנו בחרנו לצאת ממגמה חיובית (נגד כוון השעון) ,

אבל זה גרר שבעולם החדש של W אנחנו עושים טיול שהוא עם כוון השעון- התשובה הסופית היא מגמה שלילית

מגמה חיובית- נגד כוון השעון

מגמה שלילית-עם כוון השעון

בעולם של Z בוחרים 3 נקודות בסדר של מגמה חיובית

ואז בעולם של W רואים מה קורה עם 3  הנקודות האלה אחרי ההצבה

ואם זה יוצא מגמה שלילית כמו פה אז זה התשובה.

כמו במביוס, הסדר חשוב.

אני בוחר לעצמי מה הסדר שאני רוצה בעולם של Z שהוא יהיה מגמה חיובית,

ובהתאם אני רואה מה אני מקבל בעולם של W-מגמה שלילית או חיובית.

במקרה שלנו הגענו למגמה שלילית

הא וגם בשאלה פה הכריחו אותנו להגיד מגמה של Z חיובית זה נקודת המוצא שלנו כמו שסיפרתי

בהצלחה מחר אלוף!