שלום היבא שבוע מצויין!
מעולה שהתחלת עם הצפייה בפקל, באמת תוודי שאת רואה הכל מבלי לדלג ובסופו את תגיעי לרמה מפחידה מאוד למבחן. כל מחשבה כל רעיון ממבחן כל חלום של צוות הקורס מכוסים בפקל. לראות הכל ואת הכי מוכנה בעולם למבחן. אז בקיצור- כל הכבוד שהתחלת!
לגבי השאלה שלך- שאלה מצויינת ששואלים אותי הרבה לאורך ההיסטוריה, בדיוק השבוע שאלו גם אז את לא לבד.
העניין הוא כזה- כאשר נעזרים בארבע החברים הכי טובים באוםן טבעי תמיד הטור ייצא מאפס עד אינסוף ולא מינוס אינסוף עד אינסוף. אבל יש עוד משהו- הרבה פעמים קורה שיש לי ממינוס אינסוף עד אינסוף גם אבל רק חזקות מסויימות ולא כולן וזה בסדר גמור כי זה רק אומר שיש מלא חזקות שמתאפסות. כאשר אני אומר טור Z-Z0 בחזקת N ממינוס עד אינסוף זה אומר שאני חייב להגיע לטור שהדבר היחידי שאני רואה מולי בעיניים זה מחוברים שהם חזקות של Z-Z0 אבל ממש לא חייב שאני אראה כל חזקה אפשרית למרות שייתכן שכן , אבל אם אני לא רואה את כל החזקות בתשובה הסופית שלי זה אומר פשוט שהיו חזקות שלא שרדו בפיתוח והן פשוט היו עם מקדם חזקה A_N=0. אז הכל טוב. הפואנטה זה להגיע למצב שכל מה שאנחנו רואים מולנו זה דברים עם Z-Z0 בחזקת משהו (קבוע גם טוב), ולא שום דבר אחר , נגיד Z0=1 לא יכול להיות שנראה פתאום Zֶ^7 , (Z-2)^9, הדבר היחידי שמותר לנו זה דברים מהצורה ׁ(Z-1)^N אבל כמו שאמרתי מקודם- זה בסדר אם לא אנחנו לא רואים בעין את כל החזקות זה פשוט אומר שכמה מהן מתאפסות.
תעני אם הבנת.
שמחתי לעזור,
אלחנדרו!