שלום לכם,
קודם כל, תודה רבה על המענה המהיר!
ברשותכם, יש לי מספר שאלות בנוגע לתורת היצרן (ותודה מראש!):
1. תורת היצרן, מקסום רווח בטווח הקצר: באופן כללי, SMC אמור "לעלות" מהר יותר מ – MC, או שאני טועה?
2. תורת היצרן, מקסום רווח בטווח הקצר: אם P=Min(AC), אז הרווח שווה לאפס בטווח הארוך ("נקודת האיזון של הטווח הארוך), ואם P=Min(SAC), אז הרווח שווה לאפס בטווח הקצר ("נקודת האיזון של הטווח הקצר")?
3. תורת היצרן, מקסום רווח בטווח הקצר: SMC חותך את AVC בנקודת המינימום שלה?
4. תורת היצרן, מקסום רווח בטווח הקצר: אז בניגוד למה שלמדנו במיקרו, כאן ל – SAC אין את אותה ה"חשיבות" שהייתה לה בעבר? כלומר, לא ניתן להתייחס אליה בטווח הארוך (ועלינו להתייחס ל-AC במקום)?
5. הקשר בין תשואה לגודל לבין עלייה \ ירידה של העלות הכוללת הממוצעת הוא רק עבור הטווח הארוך, נכון? כלומר, אי אפשר להסיק מתק"ל \ תע"ל \ תי"ל על עלייה או ירידה של SAC או SAVC בטווח הקצר. אני טועה?
6. תורת היצרן, שיווי משקל של הטווח הארוך מאוד: (תחילת הסרטון) האם תמיד שיווי המשקל של הטווח הארוך הוא במחיר נמוך יותר משיווי המשקל של הטווח הקצר? אם כן, האם הדבר נובע מכך ש – Min(AC) קטן או שווה ל – Min(SAC)?
7. אם בטווח הארוך תנאי סדר שלישי הוא ש – P>AC, כלומר הרווח גדול או שווה ל – 0, איך זה יכול להיות שבטווח הארוך פירמות יכולות להפסיד? אם שיווי המשקל בין ההיצע המצרפי בטווח הארוך לביקוש המצרפי בטווח הארוך יניב מחיר P שהוא נמוך מה – AC של כל פירמה בנפרד, אף אחת מהפירמות לא תרצה לייצר, לא? אז איך זה אפשרי שבטווח הארוך P יהיה נמוך מה – AC של כל פירמה בנפרד?
8. תורת היצרן, שיווי משקל של הטווח הארוך מאוד: בעלויות עולות, לאחר גידול בביקוש המצרפי העלית את MC ואת AC כך שבנקודת המפגש ביניהן בשיווי משקל החדש הכמות של פירמה בודדת ירדה. האם הכמות יכלה גם לגדול? ובאופן כללי, אילו גדלים (q**, Q**, N**) חייבים לגדול או לקטון ואילו גדלים לא ניתן לדעת בהכרח?
9. תורת היצרן: יש חשיבות מסוימת לנקודת החיתוך בין MC ו – SMC? שם אני יודע ש – K שווה ל – K0?
תודה רבה!
דניאל